Pa de pessic de les Carmelitas Descalces

Fa uns dies em van donar un got amb massa de pa de pessic. Era massa mare del pa de pessic de les Carmelitas Descalces. Qui te'l dóna t'està desitjant salut i bona sort.

Desprès, durant 10 dies, tens que reproduir la recepta del pa de pessic afegint la que t'han donat i tu per la teva part regalar a tres persones un got amb part de la massa.

El resultat és molt bo, però es bastant pesat de fer i espanta una mica quan veus creixer la massa per moments dins del got! :)




La tradició diu que la massa mare t'he l'han de donar, i que cal començar l'elaboració del pa de pessic en dijous perquè estigui llest per al dissabte de la setmana següent.

* La mesura del got és la del "got de nocilla" uns 250 ml. aprox.
* Motlle rectangular 21 cm. x 29 cm.

(Dia 1.) 
DIJOUS: S'aboca el contingut del vas lliurat en un recipient més gran i s'afegeix un got de sucre i un de farina de blat. No es barreja.

(Dia 2.) 
DIVENDRES: Es barreja amb una cullera de fusta.

(Dia 3.) 
DISSABTE: No es toca.

(Dia 4.) 
DIUMENGE: No es toca.

(Dia 5.) 
DILLUNS: S'afegeix un got de llet sencera, un altre de sucre i un altre de farina de blat. No es barreja.

(Dia 6.) 
DIMARTS: Es barreja tot amb una cullera de fusta.

(Dia 7.) 
DIMECRES: No es toca.

(Dia 8.) 
DIJOUS: No es toca.

(Dia 9). DIVENDRES: No es toca.

(Dia 10.) 
DISSABTE: S'aparten tres gots de la massa obtinguda (massa mare) que es lliuren a tres persones a les que vulguis sort i salut.

A la resta de la massa se ​​li afegeix:
- 2 gots de farina de blat
- 1 o 1/2 de sucre (al gust)
- 1 got d'oli (gira-sol i oliva, al gust)
- 1 got de llet sencera
- 1 got de nous i / o ametlles picades
- 1 got de panses sense pinyol (prèviament enfarinades)
- 1 sobre de llevat químic (16 gr.)
- 2 ous sencers
- Una mica de sal
- Una mica de canyella
- Una mica de vainilla
- 1 poma trossejada (o ratllada)
- Ratlladura d'una taronja

Es barreja tot bé amb la cullera de fusta i es fica al forn a 180 º C, durant 40 o 45 minuts.

Aquí trobareu la recepta en castellà i en imatges: Mis deseos mas dulces

Comentaris